|
|
|
Chocobollen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram bloem
- 1 zakje gist
- 0,5 liter melk
- 1 theelepel zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram bittere chocolade
- zonnebloemolie
|
|
bereiding: |
|
|
- De chocolade grof raspen
- In een grote kom bloem en gist mengen
- Melk lauwwarm maken en samen met het zout en de suiker aan de bloem toevoegen
- Met een mixer tot beslag mengen.
- Choco rasp door het beslag mengen
- Kom afdekken met plastic folie en op een warme tochtvrije plaats laten rijzen.
- Als de hoeveelheid verdubbeld is is het goed (duurt ongeveer 1 uur)
- Niet meer roeren!
- In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden
- Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat)
- In totaal bakken de oliebollen in ca. 8 minuten gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|