 |
|
 |
Cheese cake met mascarpone |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gram bloem + voor bestrooien
- zout
- 250 gram suiker
- 6 eieren
- 100 gram roomboter + voor invetten
- 1 citroen
- 500 gram magere kwark
- 200 gram mascarpone
- 3 druppels rum-aroma
- Extra nodig: vershoudfolie, springvorm (24/26 cm), bakpapier, steunvulling (bijv. oude peulvruchten)
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng in een grote kom bloem, zout en 75 gram suiker.
- Klop 1 ei los.
- Snij de boter in stukjes en kneed het snel met koele hand door de bloem.
- Voeg het losgeklopte ei toe aan de bloem en kneed het tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten.
- Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden)!
- Rol het deeg ui tot een lap ter grootte van de springvorm en bekleed de springvorm ermee.
- Beleg het deeg met het bakpapier en de peulvruchten (steunvulling) en bak de bodem ca. 20 minuten in de oven.
- Verwijder de steunvulling en laat de bodem afkoelen.
- Zet de oven terug op 150 graden (hetelucht 130 graden)
- Was en rasp de citroenschil.
- Splits de overige 5 eieren boven 2 kommen.
- Meng de eidooiers met de kwark, mascarpone en de citroenrasp.
- Klop het eiwit op, voeg 175 gram suiker geleidelijk toe en klop het eiwit verder stijf.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het kwarkmengsel en voeg de rum toe.
- Vul de taartbodem met het kwarkmengsel en bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar.
- Laat de taart afkoelen in de oven met de deur open. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|