laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignonstroganoff met pasta
  ingrediënten:
   
  • ca. 600 gr tagliatelle
  • 50 gr boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui in dunne ringen geneden
  • ca. 600 gr gemengde paddestoelen (bijv: kastanjechampignons, shi-take, oesterzwammen, grotchampignons of witte pompom)
  • 10 gr bloem
  • 1,5 dl groentenbouillon
  • ca. 2 eetl droge witte wijn
  • 2 eetl creme fraiche
  • 3 eetl gehakte verse tijm (of 2 theel gedroogde tijm)
  • 2 eetl paprikapoeder
  • zout, peper
  bereiding:
    - Kook de tagliatelle gaar.
- Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel).
- Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten.
- Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe.
- Breng de saus aan de kook. Roer de creme fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor.
- Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de warme tagliatelle.
Tip:
- Lekker met een groene salade of komkommersalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats