|
|
|
Champignonstroganoff met pasta |
|
ingrediënten: |
|
|
- ca. 600 gr tagliatelle
- 50 gr boter
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui in dunne ringen geneden
- ca. 600 gr gemengde paddestoelen (bijv: kastanjechampignons, shi-take, oesterzwammen, grotchampignons of witte pompom)
- 10 gr bloem
- 1,5 dl groentenbouillon
- ca. 2 eetl droge witte wijn
- 2 eetl creme fraiche
- 3 eetl gehakte verse tijm (of 2 theel gedroogde tijm)
- 2 eetl paprikapoeder
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de tagliatelle gaar.
- Snijd de paddestoelen in reepjes of plakjes (of houd ze heel).
- Smelt de boter in een grote braadpan en fruit ui en knoflook 7 minuten of tot de ui lichtbruin is.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze 2 minuten.
- Roer de bloem erdoor. Verhit 30 seconden en voeg dan langzaam, al roerend de bouillon en de wijn toe.
- Breng de saus aan de kook. Roer de creme fraiche, tijm en paprikapoeder erdoor.
- Kook nog 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de warme tagliatelle.
Tip:
- Lekker met een groene salade of komkommersalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|