laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hagelslagcake
  ingrediënten:
   
  • 7 eieren
  • 350 gram suiker
  • 350 gram bloem
  • 350 gram boter
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 3/4 zakje bakpoeder
  • 200 gram hagelslag
  • pakje chocoladeglazuur
  • Ronde bakvorm 24cm
  bereiding:
    - Vet als eerste de bakvorm in en verwarm de over voor op 180 graden.
- Doe de boter samen met de suiker en de vanillesuiker in een beslagkom. Zet de kom in heet water zodat de boter wat zachter wordt. Mix dit geheel tot een luchtig beslag. Blijf mixen en voeg ondertussen een voor een de eieren toe. (Pas het volgende ei toevoegen als de vorige helemaal in het beslag opgenomen is.) Klop hierna steeds een beetje meel (+ de bakpoeder) met een garde door het beslag. Roer als laatste de helft van de hagelslag en een mespuntje zout door het beslag. Giet het beslag in een ingevette bakvorm. Strooi de andere 100 gr van de hagelslag over het beslag.
- Bak de cake gaar in ongeveer 75 min. Laat de cake afkoelen in de koelkast. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze omgedraaid (dus aan de onderkant de hagelslag) op een schaal. Giet het chocoladeglazuur over de bovenkant en laat dit hard worden in de koelkast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats