laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken pladijs met Ganda Ham en hazelnoot
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 2 pladijsfilets
  • 1 kleine knolselder met groen
  • 2 plakjes Ganda Ham
  • 1 eitje
  • bieslook
  • boter
  • 1 aardappel
  • hazelnootolie
  • peper en zout
  • enkele hazelnoten
  • 1 ui
  • geut witte azijn
  bereiding:
    - Knolselder pellen. Een viertal dunne lapjes afsnijden en in fijne draadjes snijden. Frituren op 150°C tot ze goudbruin zijn.
- De knolselder opzetten (in water) met een fijngesneden ui en aardappel. Laten garen tot vocht is uitgekookt, daarna pletten met een vork.
- Water met een scheut azijn aan de kook brengen.
- Een supervers eitje breken in het kookvocht, zachtjes laten garen tot het wit van het ei is gestold.
- De 2 grote pladijsfilets insnijden halfweg de binnenkant. Een plakje Ganda ham in de plooi plaatsen met fijngeplette hazelnoten. Dichtplooien en aankleuren in een pan. Bedekken met aluminiumfolie om uitdroging te vermijden.
- Op het bord de warme stoemp schikken, daarop het pocheerde eitje en bedekken met de gefrituurde knolselderdraadjes, alsook enkele reepjes Ganda Ham. De pladijs naast de stoemp plaatsen en oversausen met de bakboter.
- Afwerken met bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats