|
|
- Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand
Sinaasappel schoonboenen en oranje schil er dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. In pan 125 g suiker met 1/2 dl water, 3 eetlepels sinaasappelsap en helft van sinaasappelrasp aan de kook brengen. Suiker al roerend laten smelten en ca. 4 minuten inkoken tot vloeibare siroop. Overschenken in kom en laten afkoelen.
- In droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Laten afkoelen en fijnhakken. In kom boter, yoghurt, suiker en vanillesuiker in ca. 5 minuten licht en schuimig kloppen. Amandelen, griesmeel, rest van sinaasappelrasp en bakpoeder erdoor spatelen. Bakvorm invetten en beslag erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Cake in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Koude siroop er-over schenken. Cake laten afkoelen en in ruitjes snijden. Lekker met geklopte room.
TIP:
- Basboesa smaakt de volgende dag nog lekkerder, wanneer alle smaken goed zijn ingetrokken. |