laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soep van gepureerde groenten
  ingrediënten:
   
  • 1 zoete ui
  • olie
  • 500 g aardappelen
  • 300 g bleekselder
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • look
  • 1 groentebouillontablet
  • verse basilicum
  bereiding:
    - Snipper de ui en fruit deze in 3 el olie.
- Schil en rasp de aardappelen grof, snijd de bleekselder in smalle boogjes, snipper de paprika, rasp de courgettes grof en schep dit met 1 teen look uit de pers bij de uien en fruit het nog 5 min. Roer er 1 l water bij, verkruimel 1 bouillontablet erover en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en zeef deze eventueel nog. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Knip 6 basilicumblaadjes fijn en strooi dit aan tafel over de soep. Lekker met warm ciabattabrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats