|
|
|
Witloofsalade met heilbot |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g gerookte heibotfilet
- 3 mooie witloofstruikjes
- 1 rode paprika
- (zee)zout, peper
- 2 dragontakjes
- 1 tl mosterd
- 1/2 el vloeibare honing
- 1 el sherry of witte wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 1 granaatappel
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de visfilets op kamertemperatuur komen.
- Snijd een stukje van de onderkant van de witloofstruikjes en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Snij de witloof overlangs in reepjes en snijd de bittere kern schuin weg. Snijd de paprika?s in reepjes, blancheer ze eventueel kort in ruim kokend water met iets zout en spoel ze koud. Neem de blaadjes van de dragontakjes. Klop een dressing van de mosterd, honing, sherry of wijnazijn en de olie. Schep de pitjes uit de granaatappels.
- Meng het witloof, paprika en dragon met 3/4 van de dressing. Verdeel de salade over 4 borden. Leg de opgerolde heilbotfilets erop en bestrooi met de granaatappelpitjes. Druppel de rest van de dressing over de salades en visrolletjes. Maal er wat zeezout over. Lekker met geroosterd witbrood en boter. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|