laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken slibtong met citroensaus
  ingrediënten:
   
  • 4-6 slibtongen
  • 1 citroen
  • bloem
  • 100 g boter
  • 3 takjes peterselie
  • 3/4 dl droge witte wijn
  bereiding:
    - Spoel de tongen af en dep ze goed droog met keukenpapier. Halveer de citroen, pers een helft uit en snijd de ander in kwarten. Meng op een plat bord 50 g bloem met zout en peper en wentel de tongetjes hierdoor.
- Verhit de boter in een grote koekenpan, wacht tot het schuim wegtrekt en bak de tongetjes met 2 of 3 tegelijk in het hete vet in 4-5 min. aan beide kanten gaar en bruin. Snipper de peterselie. Neem de vissen uit de pan, voeg het citroensap en de wijn toe en roer de aanbaksels los. Zeef de jus en roer de peterselie erdoor.
- Serveer de vissen met de saus en garneer met een citroenpartje. Lekker met krieltjes in de schil en een gratin van venkel of een gemengde salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats