|
|
|
Wit casinobrood |
|
ingrediënten: |
|
|
- 7 gr gedroogde gist of 35 gr verse gist
- 2,5 dl lauwwarme melk
- 500 gr fijn wit tarwemeel
- 1 ei
- 1 thl zout
- 50 gr roomboter
- 2thl suiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng de gist door de lauwwarme melk en laat het mengsel tien minuten staan tot het licht schuimt. Maak van het meel een bergje, maak in het midden een kuiltje en vul dat met het gistmengsel, de suiker, het ei, het zout en de in stukjes gesneden roomboter. Kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel deeg en laat het een kwartier op kamertemperatuur rijzen.
- Bestrooi uw handen met meel en kneed het deeg nog even. Vet vervolgens een casinovorm in met boter, ook het deksel en de randen. Bestrooi de boter met meel, leg het deeg in de vorm en strijk het met een bevochtigde hand glad. Sluit het deksel van de casinovorm en laat het deeg 15 minuten rijzen.
- Zet het brood in een op 220 graden voorverwarmde oven en bak het in
30 minuten gaar. Laat het daarna licht afkoelen en haal het uit de vorm.
- Casinobrood kan het beste worden bewaard in een papieren zak. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|