laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zomerse groentesoep met asperges
  ingrediënten:
   
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 4 worteltjes
  • 1 blik puntasperges 425ml
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • extra fijne tuinerwtjes (pak à 450 g, diepvries)
  • zout en (versgemalen) peper
  • 2 takjes verse peterselie
  bereiding:
    - Maak de aardappels en worteltjes schoon en snijd deze in blokjes van ca. 1 cm. Laat de puntasperges in een zeef uitlekken en halveer deze.
- Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook. Voeg de aardappel- en wortelblokjes toe en laat deze ca. 4 minuten koken. Voeg de tuinerwtjes toe en laat deze ca. 4 minuten meekoken.
- Laat tenslotte de puntasperges ca. 3 minuten in de soep meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 borden. Hak de peterselie fijn en garneer hiermee de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats