Zomerse groentesoep met asperges |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 vastkokende aardappelen
- 4 worteltjes
- 1 blik puntasperges 425ml
- 1 1/2 liter kippenbouillon
- extra fijne tuinerwtjes (pak à 450 g, diepvries)
- zout en (versgemalen) peper
- 2 takjes verse peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de aardappels en worteltjes schoon en snijd deze in blokjes van ca. 1 cm. Laat de puntasperges in een zeef uitlekken en halveer deze.
- Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook. Voeg de aardappel- en wortelblokjes toe en laat deze ca. 4 minuten koken. Voeg de tuinerwtjes toe en laat deze ca. 4 minuten meekoken.
- Laat tenslotte de puntasperges ca. 3 minuten in de soep meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 borden. Hak de peterselie fijn en garneer hiermee de soep. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|