Scholrolletjes onder een worteldeken |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 blik worteltjes van 850 ml
- 4 schollen
- peper en zout
- 3 eierdooiers
- 6 el ongezoute kokosmelk (blik)
- 1 teentje knoflook
- 3 el fijngehakt korianderblad
- boter
- 6 el geraspte kokos
- 6 el geraspte oude kaas
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de schollen door de visboer elk in 4 filets fileren. Bestrooi deze lichtjes met peper en zout en rol ze op met de velzijde naar binnen en zet de rolletjes vast met een prikker. Bak de rolletjes +/- 5 min. in een klontje hete boter. Verhit de oven voor op 220°C. Zet de rolletjes op hun kant, tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
- Laat de worteltjes uitlekken en pureer ze. Pers het knoflookteentje uit boven de wortelpuree en meng het met de eierdooiers, kokos en de helft van de geraspte kaas door de puree en voeg desgewenst nog peper en zout toe. Verdeel dit over en tussen de scholrolletjes en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kokos en kaas.
- Zet de schotel 20 min. midden in de voorverwarmde oven. Heerlijk in combinatie met parijse aardappeltjes en een frisse komkommersalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|