laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Croissants gevuld met gesmoorde aardbeien en laven
  ingrediënten:
   
  • 4 grote croissants
  • 60 g boter
  • 340-450 g verse aardbeien, van kapjes ontdaan en gehalveerd
  • 1-2 eetlepels lavendel honing
  • een paar losse lavendelbloemen of fijngehakte lavendelbladeren
  • ongeveer 150 ml creme fraiche
  bereiding:
    - Verwarm de croissants in de oven op een lage stand of onder de grill. Smelt intussen de boter in een brede, ondiepe pan en voeg de
aardbeien toe. Smoor al roerende op een hoog vuur tot ze sap afgeven.
- Roer de honing erdoor en breng al roerende in 3-4 minuten aan
de kook tot het sap tot een siroop is geworden. Voeg de lavendelbloemen of bladeren toe en haal de pan van het vuur.
- Snijd elke croissant bijna in tweeën, schep wat van de aardbeienvulling in het midden en doe er een lepel creme fraiche bij. Meteen serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats