Asperges met vis beignets |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 bussel witte asperges
- vers gemalen peper
- zout
- 500 g visfilets
- 2 eierdooiers
- 8 cl pils of witbier
- 80 g bloem
- kervelpluksels[color=blue:2b55fb4fff]
- **voor de saus :[/color:2b55fb4fff]
- 1 dl verse room
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 koffielepel kappertjesvocht
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de geschilde en schoongemaakte asperges beetgaar in kokend gezouten water.
- Klop de eierdooiers los met bier, peper en zout en roer met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.
- Snijd de visfilets in reepjes, wentel ze door het beslag en bak ze goudbruin in hete frituurolie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Klop voor de saus de eierdooier los in de hete room en roer er de kappertjes met het vocht door.
- Schik de asperges en de visbeignets op warme borden en overgiet met de saus.
- Garneer met kervelpluksels |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|