Kipragout met andijvie en room |
|
ingrediënten: |
|
|
- 700 g kipvlees
- 4-8 pasteibakjes
- 35 g boter of margarine
- 4 gesnipperde sjalotjes
- 500 g andijvie in reepjes
- 1 theel. kerriepoeder
- 35 g bloem
- 4 dl ontvette kippenbouillon
- 2 dl slagroom
- 150 g gewelde rozijnen
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast en zet de bakjes in de oven
- Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de sjalotjes
- Voeg de andijvie en de kerrie toe
- Bestrooi na 10 minuten met de bloem (niet laten bruinen)
- Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan
- Roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat
- Voeg dan de room en de kip toe
- Verwarm nog ca. 10 minuten
- Voeg de rozijnen toe en maak op smaak met zout en peper
- Vul hiermee de pasteibakjes
- tip
- vervang kipvlees door gerookte kip of gegaard kippenvlees
- Lekker met puree en salade |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |