laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipragout met andijvie en room
  ingrediënten:
   
  • 700 g kipvlees
  • 4-8 pasteibakjes
  • 35 g boter of margarine
  • 4 gesnipperde sjalotjes
  • 500 g andijvie in reepjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 35 g bloem
  • 4 dl ontvette kippenbouillon
  • 2 dl slagroom
  • 150 g gewelde rozijnen
  • zout en peper
  bereiding:
    - Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast en zet de bakjes in de oven
- Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de sjalotjes
- Voeg de andijvie en de kerrie toe
- Bestrooi na 10 minuten met de bloem (niet laten bruinen)
- Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan
- Roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat
- Voeg dan de room en de kip toe
- Verwarm nog ca. 10 minuten
- Voeg de rozijnen toe en maak op smaak met zout en peper
- Vul hiermee de pasteibakjes
- tip
- vervang kipvlees door gerookte kip of gegaard kippenvlees
- Lekker met puree en salade
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats