laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerrie-ovenschotel met Quorn
  ingrediënten:
   

    250 gram Quornfilets
    100 gram volkorenrijst
    150 gram uien (= 2 stuks)
    10 gram zachte margarine
    200 ml ontvette groentebouillon
    1 koffielepel kerriepoeder
    paneermeel
    peper (en zout)


      Voor de saus:
      100 ml magere melk
      8 gram bloem (= 1 eetlepel)
      5 gram zachte margarine of braadvet
      1 theelepel kerriepoeder
      nootmuskaat
      peper (en zout)
  bereiding:
    Snipper de uien en fruit ze in de margarine. Voeg de kerrie toe. Giet de bouillon erover en laat doorkoken. Voeg de gewassen rijst en de in reepjes gesneden filets toe. Laat de rijst gaar worden. Breng op smaak met peper (en zout). Breng het geheel over in een vuurvaste schotel. Bedek het gerecht met een laagje paneermeel. Laat de schotel in een hete oven kleuren.

Voor de kerriesaus:
Smelt de margarine. Roer van het vuur de bloem door de margarine. Giet langzaam en al kloppend de melk erbij. Laat goed doorkoken. Breng op smaak met peper (en eventueel zout), nootmuskaat en vooral kerriepoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats