laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brabantse poelarde en Leffe Tripel
  ingrediënten:
   

    We werken met een poelarde van minstens 2 kg
    een grote ui
    200 g boter
    nootmuskaat
    kruidnagel
    beetje zout
    2 tot 3 jeneverbessen
    tijm en laurier
  bereiding:
    De ui in ringen snijden en in een cocotte laten zweten met wat boter.

De braadhen in acht stukken verdelen en aanbakken in boter, zouten en peperen en de stukken in de cocotte overbrengen met 2 takjes tijm, 2 kruidnagels en 2 jeneverbessen.

Nu onderzetten met Leffe Tripel en een half uur zonder deksel laten pruttelen en nog een volledig uur onder deksel. Wanneer nodig wat bier of fond blanc bijvoegen.

Als de stukken gaar zijn, ze warm houden, desgevallende de saus wat inkoken en de resterende boter er in blokjes doorkloppen.

Er komt knolselderpuree bij: gelijk geschilde hoeveelheden knolselder en aardappelen samen 15 minuten licht koken en dan gezamelijk prakken met wat warme melk en boter en indien nodig een beetje zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats