Gebakken ham met bospaddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram gemengde bospaddestoelen
- 10 plakken katenspek
- 5 sjalotten
- 2 dl. maiskiemolie
-
1 eetlepel tomatenpuree - 1 dl. rode wijn
- 1/2 liter demi- glace saus
- 1 kg. gerookte ham, in dikke plakken
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in parten. Snijd het katenspek in reepjes en de sjalotten in ringetjes. Verhit iets olie en bak het katenspek hierin uit. Bak de sjalotjes even mee tot ze glazig zijn en voeg de paddestoelen toe. Bak het mengsel kort aan op hoog vuur en voeg de tomatenpuree toe.
- Blus het geheel vervolgens af met de wijn en voeg de demi - glace saus toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het enkele minuten sudderen. Verhit de olie en bak de hamplakken om en om. Verdeel de hamplakken over de borden en schep de paddestoelensaus erover. Geef er kruidenboter bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|