Varkensreepjes met prei en champignons |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram magere varkenslapjes
- 1 eetlepel bloem
- peper
- 3 kleine preien
- 1 bakje champignons (250 gram)
- 2 eetlepels olie
- 1 teen knoflook
- 2 dl. warme vleesbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- zout
- 1 theelepel kerrie (mild)
|
|
bereiding: |
|
|
- Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
- De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend in 3 minuten meebakken. Het knoflook teentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes laten sudderen. Met zout, peper, kerrie pikant op smaak brengen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|