laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensreepjes met prei en champignons
  ingrediënten:
   
  • 500 gram magere varkenslapjes
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • 3 kleine preien
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl. warme vleesbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zout
  • 1 theelepel kerrie (mild)
  bereiding:
    - Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
- De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend in 3 minuten meebakken. Het knoflook teentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes laten sudderen. Met zout, peper, kerrie pikant op smaak brengen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats