laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde aubergine/knoflook dip
  ingrediënten:
   
  • 1 grote aubergine
  • 1 el olijfolie, + om de aubergine mee in te smeren
  • 1 bol knoflook, geheel met bovenkant eraf gesneden
  • 4 el citroensap
  • 2 el tahin
  • 3/4 kopje grof gesneden peterselie
  bereiding:
    - Oven voorverwarmen op 225C.
- Aubergine inprikken en insmeren met wat olie. Knoflook in folie doen met wat olijfolie bedruipen. Rooster de knoflook en aubergine, draai de aubergine na 30 minuten een keer om. Na ca. 45 minuten uit de oven nemen en af laten koelen.
- Aubergine over de lengte halveren en het vruchtvlees er uit scheppen in een vergiet en uit laten lekken.
- De knoflook uit de teentjes drukken en in een keukenmachine doen, voeg ook de aubergine, citroensap, tahin en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Goed mengen.
- Serveren met pita repen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats