Aubergines met rundergehakt |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 middelgrote aubergines
- 120 ml olijfolie
- 1 ui in dobbelsteentjes
- 400 gr rundergehakt
- zout en peper
- 1 bosje fijngesneden peterselie
- 50 ml droge witte wijn
- 100 gr gerapste harde kaas
- 100 ml tomatensap[color=blue:b8d61a4da2]
- ** Voor de bechamelsaus :[/color:b8d61a4da2]
- 6 el bloem
- 3 el boter
- 250 ml volle melk
- 1 geklutst ei
- 1 el suiker
|
|
bereiding: |
|
|
- *Voorbereiding:
- De aubergines in de lengte halveren en leeg lepelen. Het vruchtvlees in blokjes snijden.Ui in blokjes snijden. Peterselie fijn snijden. De oven voorverwarmen op 200? C.
- *Bereiding:
- Drie eetlepels olie in koekenpan verhitten en de auberginehelften aan elke kant 5 minuten bakken. Opnieuw 3 eetlepels olie verhitten en de ui daarin glazig stoven. Gehakt en auberginestukjes toevoegen en ongeveer 15 minuten gaarbakken. Zout, peper peterselie en wijn toevoegen en nog 20 minuten laten stoven.
- De bloem lichtjs bruineren in de boter en al roerend de melk toevoegen en de saus zouten. Het ei en de suiker eronder roeren. De auberginehelften in een vuurvaste schaal leggen en vullen met het gehaktmengsel. Bechamelsaus er over verdelen en als laatste de kaas er over heen strooien. Het restant van de olie met de tomatensap doorroeren en in de schaal gieten. 1/2 uur bakken in de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|