laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde aardbeien met zoete roomkaas in schel
  ingrediënten:
   
  • 200 g aardbeien
  • 2 eetlepels kersenlikeur
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 pakje verse roomkaas (100 g)
  • 25 g suiker
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 4 bladerdeegschelpen
  • poedersuiker uit strooibus
  • 4 takjes munt
  bereiding:
    - Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Grote exemplaren halveren.
- In kom likeur, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp en aardbeien door elkaar scheppen.
- Roomkaas met suiker, rest van citroensap en -rasp fijnprakken. Slagroom erdoor mengen en met mixer roomkaasmengsel stijfkloppen.
- Deegschelpen vullen met roomkaasmengsel. Aardbeien hoog over vulling verdelen. Beetje marinadevocht van aardbeien erover sprenkelen. Bestrooien met poedersuiker en garneren met munt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats