Broccoli met vlindermacaroni |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g vlindermacaroni
- 500 g broccoli (zonder stronk en in stukjes gesneden)
- 0.4 el extra-zuivere olijfolie
- eventueel zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Bereid de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Stoom de broccoli 5 minuten boven een pan heet water.
- Meng de warme macaroni met de broccoli en de broccolisaus, olijfolie en wat zout en schep alles goed door elkaar.
Broccolisaus:
- 600 g broccoli
- 600 ml water
- 0.5 groentenbouillon
- 6 el olie
- 6 el witte wijn
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl basilicum
- 2 el tomatenpuree
- zout & peper
- Maak de broccoli goed schoon: verwijder de buitenste schil en alle harde bestanddelen. Snij dan in stukjes en kook de broccoli in water en bouillon gaar in +/- 15 min. Meng alle ingredienten in een mengbeker en pureer dit met een staafmixer of blender. Dit geeft ongeveer 1 1/2 liter romige, groene saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|