laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatentaboulé
  ingrediënten:
   
  • 200 g voorgekookt couscousmeel
  • 1 eetl. tomatenconcentraat
  • 3 tomaten
  • +/- 15 gedroogde tomaten
  • 3 eetl. dennenpitten
  • 2 eetl. balsamiekazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. worcestersaus
  • 4 takjes verse koriander
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • cayennepeper
  • peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Snij de tomaten in dobbelsteentjes.
- Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Hak de korianderblaadjes fijn.

Bereiding :(10 min., enkele uren vooraf)
- Breng eenzelfde hoeveelheid water als het couscousmeel aan de kook en voeg een eetl. tomatenconcentraat toe. Giet het over het couscousmeel, roer goed om en laat 7 min. zwellen.
- Voeg de tomatenblokjes toe, de stukjes gedroogde tomaat, de versnipperde koriander,
2 eetl. balsamicoazijn, 1 eetl. worcestersaus en 4 eetl. olijfolie. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden en wat cayennepeper. Kruid met peper en zout. Roer goed om.
- Zet koel weg en schep af en toe om.
- Strooi er wat (al dan niet geroosterde) dennenpitten over en dien goed koel op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats