|
|
|
Zalm in filodeeg |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 soeplepels pesto
- 150 g volle verse kaas
- 8 blaadjes filodeeg
- 50 g boter
- 1 snuifje zout, peper
- 50 g veldsla
- 100 g champignons
- 500 g zalmfilet (zonder graten of vel)
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop de pesto met de plattekaas los, laat het deeg ontdooien en de boter smelten.
- Bestrijk elke deegplak royaal met de gesmolten boter en leg ze per 2 naast elkaar.
- Dep de zalm droog, wrijf de moten met peper en zout in en leg ze op het deeg.
- Snij de champignons in grove stukken en verdeel ze over de vismoten, evenals de helft van het pestomengsel.
- Vouw elke deeglap als een 'toffee' dicht en bestrijk ze met de rest van de boter.
- Leg de deeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een warme oven (200?C) in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Neem de pakketjes uit de oven, snij ze in en schep de rest van het pestomengsel erin.
- Verdeel de veldsla over 4 borden en leg de vispakketjes erop.
- Versier de borden met een partje citroen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|