laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Frisse pastasalade met appelen en rucola
  ingrediënten:
   
  • 200 g Griekse pasta
  • 1 bosje radijzen
  • 1 appel (bv. Granny Smith)
  • 2 plantjes rucola (verse kruiden)
  • 3 eetl. fijne augurken
  • 2 eetl. witte rozijnen
  • 1/2 citroen
  • 2 bouillonblokjes met fijne tuinkruiden[color=blue:e68e8f1a1c]
  • **Voor de kervelvinaigrette:[/color:e68e8f1a1c]
  • 6 kervelbolletjes (diepvries)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. notenolie
  • 1 eetl. dragonazijn
  • 2 eetl. mosterd
  • peper en zout
  bereiding:
    Bereiding: (20 min.)
- Laat de kervelbolletjes ontdooien.
- Bereid de Griekse pasta gedurende 13 min. in 3 L kokend water waaraan u 2 bouillonblokjes met fijne tuinkruiden toevoegt. Laat uitlekken en afkoelen.
- Verwijder het klokhuis uit de ongeschilde appel. Snij de appel in zeer kleine stukjes. Besprenkel met citroensap.
- Snij de augurken in kleine stukjes en de radijzen in vieren. Hak de rucolabladen grof.
- Meng de pasta, de appelstukjes, de radijzen, de augurken, de rozijnen en de gehakte rucola.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, de notenolie, de dragonazijn, de ontdooide kervel, de mosterd, peper en zout.
- Net voor het opdienen, giet u de vinaigrette over de salade. Roer voorzichtig om.
TIP:
- U kan de pasta vervangen door 250 g voorgekookte tarwegraantjes. Voorzie een kooktijd van 15 à 20 min.
- U kan de salade daags voordien klaarmaken.
- Maak er een maaltijdsalade van door emmentalerblokjes toe te voegen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats