|
|
Voorbereiding:
- Laat de kalkoenfilets oppervlakkig ontdooien (1 u afgedekt op kamer-temperatuur, of 5 min. op ontdooi-stand in de microgolfoven).
- Laat de mais uitlekken.
- Snij de komkommer in staafjes.
- Snij de selder in fijne reepjes.
- Snipper de sjalot fijn.
- Snij de appel in stukjes en besprenkel met citroensap.
- Snij de tomaat door, haal de pitjes eruit en snij in fijne partjes.
Bereiding: (Enkele uren vooraf (15 min.)
- Snipper de muntblaadjes fijn en meng met yoghurt, mayonaise en 1 koffiel. paprikapoeder. Kruid met peper, zout en citroensap.
- Snij de bananen in stukken van 3 cm en besprenkel met citroensap.
- Snij de kalkoenfilets in stukken. Meng met 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. paprikapoeder en 1 koffiel. kerrie-poeder. Steek afwisselend stukken kalkoenenvlees en banaan op de brochettestokjes.
- Bereid de salade. Meng de mais met de sjalot, tomaatpartjes, komkommer, selder en appel. Breng de salade op smaak met peper, zout en citroensap en voeg 2 eetl. olijfolie toe.
Bereiding: (Op het moment zelf (8 min)
- Leg een vel aluminiumfolie op de grill. Bak de spiesjes gedurende 3 à 4 min. aan elke kant op de barbecue tot de kalkoen net gaar is.
- Dien de spiesjes op met het muntsausje en de salade.
tip:
- Laat de houten spiesjes in wat warm water weken voor het gebruik.
Zo verbranden ze niet op de barbecue. |