Woksoep met noedels, spitskool en garnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 (ca. 700 g) spitskool
- Wok Olie
- 2 bakjes Boemboe voor Sajoer Tjampoer
- Sambal Tjampoer
- 1/2 (125 g) pak Wok Noedels
- Ketjap Manis
- 125 g gekookte gepelde (Noorse) garnalen
- 125 g taugé
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
- Was en snijd de spitskool in brede repen.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes 2 minuten.
- Roer er de boemboe, 1/2 -1 eetlepel sambal (hoe meer hoe heter!) en 1 1/2 l water door en breng de soep aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Voeg naar smaak een scheutje ketjap toe.
- Verdeel de garnalen over diepe kommen en schep de woksoep erover. Strooi de taugé erover.
Tip:
- Vervang de taugé door alfalfa of 3 in smalle plakjes gesneden lente-uitjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|