laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gefrituurde grietreepjes met rucolasalade en remou
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 600 g grietfilets
  • 300 g rucolasalade
  • 4 halve tomaten
  • 2 eetlepels vinaigrette
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout[color=blue:6e83fe9803]
  • **Voor de remouladesaus:[/color:6e83fe9803]
  • 3 dl mayonaise
  • 1 geplet ei
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngesneden pijpajuin
  • 5 gehakte kervelpluksels
  • 1/2 koffielepel mosterd
  bereiding:
    - Voor de remouladesaus: meng de mayonaise met peterselie, ei, kappers, pijpajuin en kervel. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.
- Klop het eiwit op, voeg een scheut olijfolie toe en kruid met peper en zout.
- Snijd de grietfilets in reepjes, wentel ze door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Frituur de gepaneerde reepjes grietfilet ongeveer 3 minuten op 180°C.
- Bestrooi de 4 halve tomaten met paneermeel en kleur ze onder de grill.
- Leg de rucolasalade midden op het bord, schik de gefrituurde grietreepjes erop en plaats de gegrilde tomaat ernaast. Serveer de remouladesaus apart.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats