laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gefarceerd kalfsgebraad met ham op kiwisaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 1000 g kalfsgebraad
  • 200 g ham (gekookt)
  • 35 g boter (bakboter)
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 dl kalfsfond
  • 3 kiwi's
  • 1 dl demi-glace (ingekookte fond)
  • 2 cl sherry (droog)
  • 2 cl porto (wit)
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels sinaasappelschil (geconfijt)
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 bosje peterselie
  bereiding:
    - Het gebraad voorzichtig insnijden tot 1 dikke plak bekomen wordt. Deze plak beleggen met de ham en opnieuw oprollen zodat het gebraad zijn oorspronkelijke vorm terugvindt. Opbinden met keukengaren. Aan alle zijden snel aanbraden en kruiden.
- Bruine suiker toevoegen, bevochtigen met de kalfsfond, tijm en laurier toevoegen en 20 minuten onder deksel laten stoven. Daarna laten afkoelen.
- Ondertussen het vlees van de kiwi's pureren met de demi-glace, de sherry en de witte porto. Kruiden met peper, zout en cayennepeper en de geconfijte sinaasappelschillen toevoegen. Gedurende 2 uur laten rusten op een koele plaats en daarna nog 2 uur in de koelkast laten afkoelen.
- Het koude gebraad snijden en elke snee vlees opdienen op kiwi-coulis, met enkele blaadjes witloof en enkele toefjes peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats