laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hamlap à l'orange
  ingrediënten:
   
  • 1 theelepel suiker
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 deciliter sinaasappelsap (vers)
  • 500 g hamlappen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • snufje peper
  • 8 takjes tijm (vers)
  bereiding:
    - Voorbereiden: Snijd het vlees in grove stukken. Maak in een kom een marinade van jus d?orange, sojasaus, suiker, knoflook, peper en tijm. Schenk de marinade over het vlees en laat deze ca. 30 minuten intrekken.
- Bereiden: Dep het vlees zo goed mogelijk droog en bewaar de marinade. Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Giet vervolgens de marinade over het vlees en laat het gerecht ca. 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
- Neem het vlees uit de pan en leg dit op een voorverwarmde schaal. Zeef de marinade, kook deze in ca. 3 minuten tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid in. Giet de ingekookte marinade over de hamlappen.
- Lekker met couscous en gesneden Chinese kool met kerriepoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats