laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en w
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 4 grietfilets, 125 g elk
  • 100 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 250 g saffraanspirelli
  • 1 l court-bouillon
  • 4 sneetjes gedroogde ham
  • fris groen als garnituur[color=blue:715fde5b52]
  • **voor de wijnsaus:[/color:715fde5b52]
  • 1 dl droge witte wijn (Chablis)
  • 0,5 dl witte vermouth
  • 2,5 dl visfumet
  • 2 sjalotjes
  • 25 g boter
  • 2 dl room
  bereiding:
    Voor de wijnsaus:
hak de sjalotjes en smoor ze even met de boter in een pannetje. Roer om, voeg de vermouth toe en na enkele ogenblikken de wijn. Laat inkoken. Doe er dan de visfumet bij en, als die sterk ingekookt is, de room. Druk door een fijne zeef. Voeg vlak voor het serveren de garnalen bij de saus.

- Pocheer de visfilets gedurende ongeveer 2 minuten gaar in court-bouillon, uithalen en warm houden.
- Kook de saffraanspirelli in dezelfde court-bouillon beetgaar. Doe, indien de pasta ongekleurd is, enkele draadjes saffraan in het kookwater.
- Maak de plakjes ham licht krokant onder de grill of in de microgolfoven.
- Leg, bij het serveren, de krokante ham op de met saus overgoten vis. De spirelli en de groene garnituur komen ernaast.

TIP :
- Probeer ook eens tongschar of pladijs in dit gerecht.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats