laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amerikaanse appelpannekoekjes
  ingrediënten:
   
  • 4 eieren
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gr tarwebloem
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 2 appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 gr boter
  bereiding:
    - De oven voorverwarmen op 75 graden. De eieren tot een schuimige massa kloppen en vermengen met de citroenschil, de suiker,devanillesuiker,en het zout.
- De bloem met het bakpoeder zeven en erdoor kloppen. Afdekken en 15 minuten laten rusten.
- De appels wassen, de klokhuizen verwijderen en in dunne partjes snijden.Een paar partjes besprenkelen met het citroensap en apart houden. In een koekepan 1 eetlepel boter verhitten. Drie kleine beslagporties in de koekepan scheppen en op een matig vuur bakken.
- Een paar appelpartjes op de nog vloeibare bovenkant van de pannekoeken leggen, de pannekoek omdraaien en gaar bakken.
- In de oven warmhouden tot alle pannekoeken gebakken zijn.
- Serveren op een bord met de apart gehouden appelpartjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats