|
|
|
Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g fricandeau
- 200 g garnalen (gepeld)
- 1 deciliter slasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
- 2 liter bouillon (kippen)
- 2 theelepels gemberwortel (verse, geraspt)
- 1 lenteuitje (in dunne ringen)
- 125 g champignons (kleine, gehalveerd)
- 200 g peultjes
- 1 groene paprika (in reepjes)
- Fonduepan
- 4 paar eetstokjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Voorbereiden: Roer in een kom de slasaus, ketjap manis, gembersiroop, sesamolie en sesamzaad tot een romige sesamdip.
- Snijd de fricandeau in zeer dunne plakken van ca. 1/2 cm dik. Giet de bouillon met gemberwortel en lente-ui in een pan en verwarm deze. Doe ondertussen de fricandeau, grote garnalen, champignons, peultjes, paprika en de sesamdip in schaaltjes.
- Bereiden: Giet de bouillon in de fonduepan en zet deze op tafel op een brander. Kook steeds kleine portie?s vlees, vis en groente in de fonduepan en neem de gekookte hapjes met eetstokjes uit de bouillon.
- Leg de gekookte hapjes op een bord en doop de hapjes in de sesamdip.
Lekker met gekookte mihoen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|