laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip
  ingrediënten:
   
  • 300 g fricandeau
  • 200 g garnalen (gepeld)
  • 1 deciliter slasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
  • 2 liter bouillon (kippen)
  • 2 theelepels gemberwortel (verse, geraspt)
  • 1 lenteuitje (in dunne ringen)
  • 125 g champignons (kleine, gehalveerd)
  • 200 g peultjes
  • 1 groene paprika (in reepjes)
  • Fonduepan
  • 4 paar eetstokjes
  bereiding:
    - Voorbereiden: Roer in een kom de slasaus, ketjap manis, gembersiroop, sesamolie en sesamzaad tot een romige sesamdip.
- Snijd de fricandeau in zeer dunne plakken van ca. 1/2 cm dik. Giet de bouillon met gemberwortel en lente-ui in een pan en verwarm deze. Doe ondertussen de fricandeau, grote garnalen, champignons, peultjes, paprika en de sesamdip in schaaltjes.

- Bereiden: Giet de bouillon in de fonduepan en zet deze op tafel op een brander. Kook steeds kleine portie?s vlees, vis en groente in de fonduepan en neem de gekookte hapjes met eetstokjes uit de bouillon.
- Leg de gekookte hapjes op een bord en doop de hapjes in de sesamdip.
Lekker met gekookte mihoen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats