laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde entrecote met aöli
  ingrediënten:
   
  • 800 g tussenrib (entrecote)
  • 1 cl arachideolie
  • 0.5 eetlepels citroensap
  • 0.5 cl wijnazijn (wit)
  • 0.25 eetlepels mosterd
  • 2 eierdooiers
  • 30 cl olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  bereiding:
    - Peper en zout mengen met citroensap, azijn en mosterd. De eierdooiers bijvoegen. Kloppen met de staafmixer en er langzaam de olijfolie bijgieten tot er een homogene massa is gevormd.
- De knoflookteentjes schoonmaken, overlangs doorsnijden en de kiem verwijderen. Fijnhakken en vermengen door de mayonnaise.
- Het vlees in 2 gelijke stukken verdelen en bestrijken met arachideolie. Gedurende 6 tot 8 minuten laten roosteren aan elke kant. De entrecotes verdelen in dikke, schuine plakken.
- Het vlees op warme borden schikken. De aölisaus er afzonderlijk bij serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats