 |
|
 |
Viskoekjes en Fleur du Cap Sauvignon Blanc |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 g witte vis als schelvis, kabeljauw of heekfilet
- 1 eetl. boter of margarine
- 1 grote fijngehakte ui
- 2 eetl. fijngehakte peterselie
- 1 snee oud witbrood of stokbrood in melk geweekt
- 1 ei
- zout, peper, nootmuskaat
- bloem om viskoekjes doorheen te halen
- 3 eetl. zonnebloemolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Stoom de vis in de stoompan gaar en reken ca. 15 minuten.
- Laat de vis afkoelen en prak de vis fijn in een kom.
- Verwarm 1 eetl. boter in de pan en roerbak hierin de ui.
- Voeg aan de vis, de ui, de peterselie, het brood, het losgeklopte ei en de kruiden toe.
- Meng dit goed door elkaar en vorm 8 balletjes en daarvan platte koekjes (ca. 2 cm dikte).
- Rol ze door de bloem.
- Verwarm de olie in de pan en bak hierin de viskoekjes rondom goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenrolpapier.
- Lekker als hoofdgerecht met een courgetteschotel en gekookte pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|