laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Viskoekjes en Fleur du Cap Sauvignon Blanc
  ingrediënten:
   
  • 750 g witte vis als schelvis, kabeljauw of heekfilet
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 1 grote fijngehakte ui
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 snee oud witbrood of stokbrood in melk geweekt
  • 1 ei
  • zout, peper, nootmuskaat
  • bloem om viskoekjes doorheen te halen
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  bereiding:
    - Stoom de vis in de stoompan gaar en reken ca. 15 minuten.
- Laat de vis afkoelen en prak de vis fijn in een kom.
- Verwarm 1 eetl. boter in de pan en roerbak hierin de ui.
- Voeg aan de vis, de ui, de peterselie, het brood, het losgeklopte ei en de kruiden toe.
- Meng dit goed door elkaar en vorm 8 balletjes en daarvan platte koekjes (ca. 2 cm dikte).
- Rol ze door de bloem.
- Verwarm de olie in de pan en bak hierin de viskoekjes rondom goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenrolpapier.
- Lekker als hoofdgerecht met een courgetteschotel en gekookte pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats