laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaasappel- en rozijnencake
  ingrediënten:
   

    400g Anco Cakemix
    Anco Vloeiende Bloem (om de cakevorm te bestuiven)
    200 g zachte boter
    3 eieren
    3 eetlepels melk
    geraspte schil van 1 sinaasappel
    50 g rozijnen
    1 glaasje bruine rum
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 160 à 170°C. Beboter een cakevorm en bestuif hem met de bloem.Week de rozijnen in de rum. Klop de boter op tot een romige massa. Meng er een voor een de eieren door en vervolgens de melk. Roer dan voorzichtig de cakemix erbij. Haal de rozijnen uit de rum. Meng de sinaasappelrasp en de rozijnen onder het deeg.Vul de cakevorm en bak de cake in 1 uur goudbruin. Controleer de cake met een mespunt : hij is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

Tip: voor kinderen kan je de rozijnen weken in sinaasappelsap
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats