laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazant met gestoofde herfstvruchten en sinaasappel
  ingrediënten:
   

    2 fazantenhennen
    1 à 2 dl geklaarde boter
    6 dl gevogeltebouillon
    sap van 2 sinaasappels
    2 uitgestoken appels in ringen gesneden
    2 in kwartjes gesneden peren
    16 druiven ontpit en gepeld
    20 g okkernoten
    peper van de molen
    zout
    1 l suikersiroop met het sap van 1 citroen
    50 g boter
  bereiding:
    De fazanten in een braadslede met geklaarde boter aan alle kanten kleuren. De braadslede in een voorverwarmde oven zetten en het vlees 15 minuten aan elke zijde braden. De suikersiroop aan de kook brengen. De geschilde en versneden appels en peren in de siroop laten schrikken. De druiven bij afkoeling in de siroop doen. Het fruit uit de siroop halen en laten uitlekken.

De fazanten uit de oven halen en warm houden. Het overtollige vet uit de braadpan gieten. De slede terug op het vuur zetten, gevogeltebouillon en sinaasappelsap in de slede gieten en al roerende aan de kook brengen. Het vocht zeven, bijkruiden en afwerken met boter. De vruchten en de noten kort bakken in een pan met een klontje boter, bestrooien met suiker en enkele minuten stoven in de oven. De fazanten versnijden. Het vlees op warme borden schikken, overgieten met saus en opdienen met vruchten en noten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats