Koreaans tafelgrillen op de bakplaat |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 g speklappen (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
- 200 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
- 200 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
- 5 eetlepels sesamolie
- 5 eetlepels gembersiroop
- 5 eetlepels bruine suiker
- 6 deciliter ketjap manis
- 6 teentjes knoflook
- 4 eetlepels rode pepersaus (bijv. Tabasco)
- 5 eetlepels citroensap
|
|
bereiding: |
|
|
- **Heel dun gesneden varkenshaas gemarineerd in een ketjap-gembermarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, de gembersiroop en de sesamolie.
- Gebruik de helft van het ketjap-gembermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met sesamzaad, dat voor het grillen over het vlees gestrooid kan worden.*
- **Heel dun gesneden ossenhaas gemarineerd in een ketjap-citroenmarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2 1/2 eetl. bruine suiker en het citroensap.
- Gebruik de helft van het ketjap-citroenmengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de plakjes ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met een komkommersalade met rode peper*
- **Heel dun gesneden speklapjes gemarineerd in een ketjap-rode pepermarinade**
- Pers 2 teentjes knoflook fijn.
- Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2 1/2 eetl. bruine suiker en de rode pepersaus.
- Gebruik de helft van het ketjap-rode pepermengsel als dipsaus aan tafel en de rest als marinade.
- Leg de speklapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
- Dep de lapjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.
*Lekker met gezouten Oosterse groenten (blik)* |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|