Roergebakken asperges met lente-ui en dunne lintpa |
|
ingrediënten: |
|
|
zo'n 300 gram dunne lintpasta
zout en peper
600 gram witte asperges geschild in schuine plakjes van pakweg 1 cm
3 in ringen gesneden lente-uitjes
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels boter
2? dl groentebouillon
200 gram in reepjes gesneden verse zalmfilet
2 eetlepels fijngesneden kervel of peterselie
citroensap
1 klein potje zalmeitjes |
|
bereiding: |
|
|
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim water met zout. Roerbak de asperges en uiringen met wat zout en peper gedurende zo'n 4 minuten in de olie en 1 eetlepel boter.Voeg vervolgens de bouillon en nog 2 eetlepels boter toe en laat de groentes zachtjes ongeveer 6 minuten sudderen tot alles gaar is en een mooie saus ontstaat. Roer de zalm erdoor en breng het geheel op smaak met wat zout en peper, kervel en citroensap. Schep de beetgare pasta door het aspergemengsel en garneer met zalmeitjes en kervel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|