|
|
Voorbereiding:
Verwijder de wortels van de knolselderij. Schil nu de selderij en snijd deze in smalle reepjes. Besprenkel deze reepjes met citroensap. Pel de ui en snipper deze. Hak vervolgens de peterselie fijn en verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding:
Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg hieraan zout, saffraanpoeder, nootmuskaat, ui, honing, selderijreepjes, de helft van de peterselie en de helft van het kaneelpoeder toe. Roerbak gedurende 3 minuten en verwarm het geheel daarna gedurende 5 minuten met het deksel op de pan. Snijd vervolgens de aardappelen in stukken en kook deze stukjes gaar in pakweg 15 minuten. Giet ze af en pureer ze met 2 eetlepels zonnebloemolie, wat zout en de rest van de peterselie en kaneelpoeder. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenvaste schaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi deze met de geschaafde amandelen. Zet het gerecht in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer bij dit heerlijke gerecht een tomatensalade.. |