laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Turkse pilaf
  ingrediënten:
   

    300 gram (basmati) rijst
    500 gram rundergehakt
    4 eetlepels zonnebloemolie
    zout
    1 theelepel cayennepeper
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 winterwortel
    1 aubergine
    250 gram diepvriessperziebonen
    1 theelepel kaneelpoeder
    1 eetlepel kerriepoeder
    2 dl yoghurt
    75 gram blanke rozijnen
    2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
  bereiding:
    Voorbereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg daaraan wat zout en cayennepeper toe. Pel vervolgens de ui en de teentjes knoflook en snipper die. Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Bereiding:
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg hieraan de wortel, aubergine, sperziebonen en kaneel- en kerriepoeder toe. Roerbak gedurende ongeveer 4 minuten. Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog zo'n 10 minuten garen. Schep hierna de gare rijst en het gehakt erdoor. Bestrooi het gerecht met peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats