 |
|
 |
Zeevruchtensoep uit Galapagos |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1250 gram makreel,wijting of schelvis
- 1500 gram mosselen
- 200 gram gepelde scampis
- 6 grote krabscharen
- 30 gram olijfolie
- 3 fijngehakte uien
- 200 gram venkel en julienne (reepjes) gesneden
- 4 geplette knoflooktenen
- 1 takje thijm
- 2 laurierblaadjes
- 5 zwarte peperkorrels
- 2 theelepels gemalen komijn
- 3 theelepels pindakaas
- 6 eetlepels gehakte pinda's
- 1 bosje gehakte peterselie
- 500 gram gepelde tomaten
- 3 dl witte wijn
- de geraspte schil van 1 sinaasappel
- zout en cayennepeper naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de vis schoon, zout en snij de vis in grote dobbelstenen.
- Was de sinaasappel en rasp de schil.
- Kook de mosselen kort en bewaar het vocht.
- Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en fruit daarin de ui, venkel en knoflook tot alles lichtjes bruint.
- Schik de vis en de krabscharen erbovenop en voeg de kruiden, de pindakaas en de tomaten toe.
- Blus af met witte wijn en mosselvocht.
- Laat alles 8 tot 10 minuten op een zacht vuur sudderen onder gesloten deksel.
- Voeg de gepelde scampis, de mosselen en de gehakte peterselie toe en warm alles op zonder veel roeren, zodat de vis heel blijft.
- Breng alles op smaak met zout en cayennepeper.
tip:
- Verdeel de vis en de krabscharen over zes soepborden (liefst aardewerk) en schenk de bouillon er overheen, bestrooi met geraspte sinaasappelschil en de fijngehakte pinda's. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|