laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeevruchtensoep uit Galapagos
  ingrediënten:
   
  • 1250 gram makreel,wijting of schelvis
  • 1500 gram mosselen
  • 200 gram gepelde scampis
  • 6 grote krabscharen
  • 30 gram olijfolie
  • 3 fijngehakte uien
  • 200 gram venkel en julienne (reepjes) gesneden
  • 4 geplette knoflooktenen
  • 1 takje thijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 3 theelepels pindakaas
  • 6 eetlepels gehakte pinda's
  • 1 bosje gehakte peterselie
  • 500 gram gepelde tomaten
  • 3 dl witte wijn
  • de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • zout en cayennepeper naar smaak
  bereiding:
    - Maak de vis schoon, zout en snij de vis in grote dobbelstenen.
- Was de sinaasappel en rasp de schil.
- Kook de mosselen kort en bewaar het vocht.
- Verhit de olijfolie in een ruime kookpan en fruit daarin de ui, venkel en knoflook tot alles lichtjes bruint.
- Schik de vis en de krabscharen erbovenop en voeg de kruiden, de pindakaas en de tomaten toe.
- Blus af met witte wijn en mosselvocht.
- Laat alles 8 tot 10 minuten op een zacht vuur sudderen onder gesloten deksel.
- Voeg de gepelde scampis, de mosselen en de gehakte peterselie toe en warm alles op zonder veel roeren, zodat de vis heel blijft.
- Breng alles op smaak met zout en cayennepeper.
tip:
- Verdeel de vis en de krabscharen over zes soepborden (liefst aardewerk) en schenk de bouillon er overheen, bestrooi met geraspte sinaasappelschil en de fijngehakte pinda's.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats