|
|
- Schil en gaar de asperges (mooie punten en stukjes). Spoel de komkommer goed schoon en snij ze in stukken van circa 5 centimeter. Snij de stukken in langwerpige repen, ter dikte van de asperges. Haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer. Maak de stukken een voor een in een schone theedoek goed droog en leg de stukken in een vergiet. Strooi er wat zout over, laat ze 15 minuten staan en droog ze dan opnieuw af aan de theedoek.
- Haal intussen de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
- Roer de sojasaus en de azijn door elkaar en roer er de suiker en een half mespuntje ve-tsin door. Doe de aspergepunten en stukken en
de stukken komkommer in een slakom, schep ze voorzichtig door elkaar en giet er de saus over.
- Rooster de sesamzaadjes in een droog pannetje tot ze springen, stamp ze fijn in een vijzel en strooi ze over de salade. |