laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Filodriehoekjes met geitenkaas en pistache
  ingrediënten:
   
  • 2 uien
  • 100 gram gepelde pistachenoten
  • vloeibare (of gesmolten) boter of margarine
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 4 vellen filodeeg
  bereiding:
    - Haal het deeg uit de vriezer en laat het ontdooien.*
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en maal ze fijn in de keukenmachine. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uien ca. 3 minuten, laat ze afkoelen. Meng in een kom de ui met de kaas en de gemalen noten.
- Snijd het filodeeg in 8 rechthoeken van ca. 16 bij 8 cm. Leg op ieder deegvelletje een beetje kaasvulling. Bestrijk het deeg met vloeibare boter en vouw ze om en om en om tot driekhoeken. Bestrijk ze met boter.
Leg de filodriehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig.

Tip:
- Filodeeg droogt erg snel uit en kan breken. Laat het deeg in de verpakking ontdooien, of haal wat velletjes uit het pak en laat ze onder een vochtige doek ontdooien.
- Filodeeg moet royaal met gesmolten- of vloeibare boter worden bestreken. Het deeg wordt dan knapperig tijdens het bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats