laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken rog met notenslapuree en botersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 4 rogvleugels +/- 300 gr
  • 250 gr boter
  • mosterd
  • 2 bussels notensla
  • aardappelpuree voor 4 personen
  bereiding:
    - De rogvleugels kruiden met peper en zout, krokant aanbakken in olijfolie, warm houden
- In dezelfde warme pan de fijngesneden notensla vermengen met het overgebleven bakvocht, en mengen onder de warme aardappelpuree
In een diepe pan de boter laten bruinen tot er donkere stippen zichtbaar worden op de bodem, 2 dl water toevoegen en ONMIDDELLIJK afdekken met een deksel, even laten pruttelen, een soeplepel mosterd toevoegen, alsook peper en zout, eventueel lichtjes binden
- Indien de saus schift, wat extra water toevoegen
- De rogvleugel serveren op de puree en rijkelijk voorzien van de botersaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats