laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocoladeflensjes met passievruchtsaus en slagroom
  ingrediënten:
   
    [color=blue:78639bb30c]
  • **Voor de chocoladeflensjes:[/color:78639bb30c]
  • 225 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 5 dl melk
  • 1 el suiker
  • 3 eieren
  • 2 el vloeibare boter[color=blue:78639bb30c]
  • **Voor de passievruchtsaus:[/color:78639bb30c]
  • 3 passievruchten
  • 3 el abrikozenjam
  • 3 el water[color=blue:78639bb30c]
  • **Voor de chocoladesaus:[/color:78639bb30c]
  • 1 dl melk
  • 200 gram pure chocolade[color=blue:78639bb30c]
  • **Voor de opmaak:[/color:78639bb30c]
  • 1 liter slagroomijs
  • vers fruit om te garneren
  bereiding:
    **De chocoladeflensjes:**
- Doe de melk met suiker in een kom en voeg hier al roerend met een garde de gezeefde bloem en cacaopoeder doorheen. Klop de eieren er ??n voor ??n doorheen en voeg de vloeibare boter toe.
Verhit een beetje vloeibare boter in een kleine koekenpan en schep een kleine lepel beslag in de pan. Beweeg de pan zodat de hele pan bedekt is met een dun laagje beslag. Bak de flensjes aan twee kanten gaar en laat ze afkoelen op een bord.
**De passievruchtensaus**
- Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
Kook alles samen even goed door en roer met een garde tot een gladde saus. Je kunt deze saus zowel warm als koud gebruiken.
**De chocoladesaus**
Kook de melk, hak de chocolade in stukjes en roer de chocolade van ?t vuur af door de hete melk. Deze saus is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.
**De opmaak van het dessert**
- Haal het slagroomijs 15 minuten van te voren uit de diepvries. Schep 2 bolletjes ijs op een chocoladeflensje en vouw het flensje dicht. Draai het gevulde flensje om zodat de mooie kant boven ligt. Schep de 2 sauzen over het gevulde flensje en garneer de bovenkant met vers fruit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats