|
|
|
Salade uit de Bohemen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g asperges
- 1 theelepel zout
- 20 g boter
- 250 g rundvlees
- 4 tomaten
- 1 uitje
- 1 dl olie
-
boter - 1 eetlepel mosterd
- 1 citroen
- azijn
- witte peper uit de molen, zout
- 1/2 bosje peterselie
- 3 dl rode wijn
- 3 dl water
- 1 kropje sla
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij het rundvlees in plakken, wrijf ze in met versgemalen peper en laat ze een kwartiertje rusten. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees snel aan alle kanten goed bruin. Giet er de rode wijn en het water bij en laat het vlees pruttelen tot het gaar is (twee tot drie uur). Laat het afkoelen. Schil en gaar intussen de asperges (mooie punten en stukken) volgens het basisrecept. Spoel de peterselie af, verwijder bruine en droge
blaadjes, haal de blaadjes van de stoeltjes, dep ze droog en hak ze fijn.
- Hou wat toefjes peterselie achter voor de garnering. Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden. Het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukken. Maak het uitje schoon en snij het in blokjes.
- Maak een marinade van mosterd, azijn, olie, versgemalen peper, zout en peterselie. Leg de stukjes tomaat en uieblokjes erin.
- Snij het vlees in reepjes en voeg het bij de marinade.
- Was de sla, zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze droog meteen slamandje of een slacentrifuge. Beleg vier bordjes met
een bedje van slablaadjes. Haal de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om uit te lekken en af te koelen. Snij de asperges in handzame stukjes,voeg ze bij de marinade en laat ze er een kwartier in staan. Snij de citroen in plakjes. Verdeel de salade over de slabedjes en gameer met een schijfje citroen en wat achtergebleven peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|