laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde kipfilet met knoflook
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 2 kipfilets met vel
  • 1 1/4 tl gedroogde salie
  • 1 1/2 el olie
  • ca. 15 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 dl witte wijn
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200 C.
- Bestrooi de kip met salie, peper en zout. Verwarm de olie in een ovenvaste pan en bak de kip heel snel bruin aan alle kanten.
Kook de knoflook tenen in wat water, ca. 2 minuten. Afspoelen met koud water en pellen.
- Leg de teentjes knoflook rond de kip en giet hier de wijn over. Bedek het pannetje met aluminium folie en zet in de oven, ca. 10 minuten. Haal de folie er af en bestrijk de kip met de saus/sappen in het pannetje. Nog 8 minuten per onbedekt in de oven zetten, tot gaar. Kip op een bord leggen en de saus in koken en op smaak brengen met peper en zout, eventueel nog een klontje boter er bij doen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats