|
|
|
Gevulde aardappelen met tuinkers |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 middelgrote aardappelen
- 200 g zacht gerookt spek
- 1 bakje tuinkers
- 20 cl room
- peper,
- zout,
- muskaatnoot
|
|
bereiding: |
|
|
voor 4 personen, klaar in 30 minuten
Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Snijd het spek in blokjes die u aanbakt in de pan. Snijd horizontaal een hoedje van de aardappelen en haal ze leeg met een lepeltje zonder de schil te beschadigen. Prak het kruim tot puree en vermeng met de room, de spekblokjes en de tuinkers. Kruid met peper en muskaatnoot en eventueel met wat zout (opgelet voor het spek). Vul de aardappelschillen met deze puree. Verwarm de oven voor op 180°C en verhit er de aardappelen een kwartier in alvorens ze op te dienen. Geef er gebraden of geroosterd vlees bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|