laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde aardappelen met tuinkers
  ingrediënten:
   
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 200 g zacht gerookt spek
  • 1 bakje tuinkers
  • 20 cl room
  • peper,
  • zout,
  • muskaatnoot
  bereiding:
    voor 4 personen, klaar in 30 minuten


Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Snijd het spek in blokjes die u aanbakt in de pan. Snijd horizontaal een hoedje van de aardappelen en haal ze leeg met een lepeltje zonder de schil te beschadigen. Prak het kruim tot puree en vermeng met de room, de spekblokjes en de tuinkers. Kruid met peper en muskaatnoot en eventueel met wat zout (opgelet voor het spek). Vul de aardappelschillen met deze puree. Verwarm de oven voor op 180°C en verhit er de aardappelen een kwartier in alvorens ze op te dienen. Geef er gebraden of geroosterd vlees bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats